Pallontallaajat.net
Valikko

MAROKKO TOP 6

tammikuu 30, 2019

Surffaus

Olimme Sonjan kanssa yhden kokonaisen viikon täyshoidossa Lunar Surf Housessa ja kokeneina budjettimatkailijoina törsäsimme ensimmäistä kertaa tällaiseen kokemukseen eikä kaduta missään nimessä. Pakettiin kuului surffaamisen, yöpymisten, aamupalan ja päivällisen lisäksi yksi päiväreissu, hammam hieronnalla sekä joka-aamuinen meditointi ja jooga. Talolta saimme aivan mahtavan surffiopettajan joka huolehti että kaikilla on hauskaa ja jokainen pääsee aallon harjalle. Surffaaminen itselleni oli kokemuksena kyllä aivan mahtava enkä malta odottaa milloin pääsen seuraavan kerran laudalle!

Hammam

Jos et pidä siitä että tuntematon koskettelee niin suosittelen jättämään välistä, mutta olimme Sonjan kanssa yhtä mieltä siitä että tämä oli yksi matkan kohokohdista neljän päivän surffauksen jälkeen. Ennen itse hammamia meillä oli myös tunnin kestävä hieronta. Itse tiivistin kokemuksen Sonjalle sanoihin: “ihan niinku olisin syntynyt uudelleen”. Vinkki: ota vaihtoalkkarit.

Saharan aavikon dyynit

Kameleita, tähtitaivas, nuotio ja hiekkaa silmänkantamattomiin. Menimme itse Erg Chigagan dyyneille jonne oli noin puolentoista tunnin bumpy ride aavikkoa pitkin, näkymien ollen kuin suoraan Windowsin taustakuvista eli sen arvoiset. Suosittelisin oman kokemukseni perusteella jättämään pienemmät aavikot välistä ja suuntaamaan suoraan suurille dyyneille.

Itse päädyimme Aavikolle Zagorasta käsin Karim Saharan kautta. Karim oli siis hotellimme omistaja ja kysyessämme aiheesta hän osasi auttaa pääsemään juuri sinne minne halusimme mennä yhden yön varoitusajalla. Karim kaiken lisäksi haki meille bussiliput ja antoi viettää ylimääräisen päivän hotellissaan illalla lähtevää bussia odotellessa, hankkien meille kyydin myös asemalle. Kuskimme Ahmed teki myös loistavia pysähdyksiä matkoilla, joista yksi oli esimerkiksi hänen no-mad kavereidensa leirissä teen parissa.

Marrakeshin hektisyys

Neuvoni hälinästä selviämiseen: älä majoitu medinassa eli vanhassa kaupungissa, vaan leiriydy esimerkiksi kasbahiin, hieman metelin ulkopuolelle. Täytä siellä ollessasi aistisi väreillä, hajuilla ja äänillä Jemaa El-Fnaan alueella ja tee kävelyretki johonkin Marrakeshin lukuisista puutarhoista. Itke myös huumattujen käärmeiden ja reppanoiden kilpikonnien kohtaloa, järkyty tavaramäärästä sekä ärsyynny äänen määrästä.

Huoleton Essaouira

Essaouirassa yövyimme kolme yötä ja otimme uudenvuoden vastaan. Kävimme myös erään surffikoulun järjestämässä beach clean-up tapahtumassa puhdistamassa rannan lisäksi omatuntoamme. Essaouira oli ikään kuin taiteen ja rennon elämäntavan keskittymä Marokossa.

Ruokakulttuurin tutkiminen

Tajineja, couscousia, oliiveja, leivoksia ( makeanpersoille), tuoreita hedelmiä, teetä… Älä nirsoile. Erityisesti tulen ikävöimään Lunar Surf Housen aamupalaa, mandariineja ja alla näkyvän leipomon herkkuja.

 

 

Kaikki postauksessa käytetyt kuvat ovat Sonja Haapalan ottamia.

3 Kommenttia

 • Vastaa Jossus Travelpics tammikuu 30, 2019 at 23:11

  Tajine oli niin hyvää että olen yrittänyt tehdä sitä kotona, valitettavasti ei tullut ostettua tajine-pataa Marokkossa.

  • Vastaa Jenna tammikuu 31, 2019 at 14:07

   Pitäisi kyllä itsekin kokeilla! Miten sulla on onnistunut?

   • Vastaa Jossus Travelpics tammikuu 31, 2019 at 19:32

    Näin Youtubessa että jotku käytti paistinpannua, kokeilin ja kyllä tuli hyvät maut. Mutta olisi varmaan parempaa jos minulla olisi tajine-pata.

  Vastaa