Pallontallaajat.net
Valikko

KÄÄNTEINEN KULTTUURISHOKKI

maaliskuu 13, 2018

Blogin “kirjoittaminen” ( toisin kuin kirjoittamatta jättäminen) ei ole onnistunut kovin hyvin viimeaikoina, joten tässä väliaikatsekkaus mitä parin kuukauden aikana on tapahtunut! Kävin siis heti matkalta palattuani Oulussa viettämässä joulua ja uuttavuotta, kotiin palasin tammikuussa. Helmikuussa iski käänteinen kulttuurishokki ja ostin äkkilähdön Amsterdamiin! Siellä vietin neljä päivää töiden välissä, jonka aikana kävin katsomassa aikalailla kaikki paikalliset nähtävyydet sekä tutustumassa pintapuolisesti kaupunkiin ja sen ihaniin ihmisiin. Tässä lyhyen lyhyt matkakertomus:

  1. Päivä: Saavuin Amsterdamin Hostelliin ennen keskipäivää, vuokrasin pyörän ja poljin keskustaan. Keskustassa pyöräilin ympäriinsä ja löysin tieni Free City Tour:ille jossa kävimme läpi historiaa ja tärkeimpiä paikkoja. Lisäksi siellä myös tutustuin pariin uuteen ihmiseen, joista yksi myös kutsui minut ihmettelemään houseboatia kavereidensa kanssa! Sosialisoin illan Hostellin baarissa muutamien muiden matkailijoiden kanssa.
  2. Päivä: Kävin Van Goghin taidemuseossa, joka oli todella mielestäni todella mielenkiintoinen ja ällistyttävä ( suosittelen jos on vähänkään kiinnostusta taiteeseen). Museon jälkeen pyörin päämäärättömästi tutustumassa kaupunkiin ja sen tarjoamiin ihmeisiin. Illalla menin houseboatille ja pelasimme muunmuassa Cards against humanity- korteilla.
  3. Päivä: Kävin paikallisessa vohvelikahvilassa ja Anne Frankin talossa. Löysin myös iki-ihanan vintagevaatekaupan ( We Are Vintage), josta ostin itselleni upean jättikokoisen vaalean farkkutakin. Illalla piipahdin hostellin baarimikon luona kylässä, siellä soiteltiin kitaraa, laulettiin ja juotiin viiniä.
  4. Päivä: Aamupala paikallisten suosimassa pienessä kahvilassa, sadesäällä keskustan kaupoissa pyörimistä ja lähtö kotiin neljän aikaan päivällä!

Sitten seuraaviin matkoihin: nyt olen alkanut tositarkoituksella suunnittelemaan tulevaa kesää, jolloin ajattelin irtisanoa kämppäni ja heittää tavarani johonkin vuokrattavaan varastotilaan, matkustaa Tampereelta Turkuun ja sieltä eteenpäin Puolaan, josta tarkoitus olisi kulkeutua junilla sekä busseilla itä-Euroopan halki jonnekkin en ole vielä varma minne. Sieltä reissu jatkuisi kohti Tanskaa, jonne olen ostanut lipun Roskilde- festivaaleille, jotka kestävät viikon. Tästä pitäisi vielä jaksaa nousta takaisin henkiin ja jatkaa matkaa Tukholmaan Ed Sheeranin keikalle kolmen ystäväni kanssa! Kaikkea en ole todellakaan suunnitellut valmiiksi mutta jonkinlainen kuva alkaa jo muodostua päähäni. Tukholmassa olisi oltava siis 12. heinäkuuta eli matkustusaikaa, jos Suomeen en halua vielä palata, olisi keikan jälkeen ( riippuen siitä pääsenkö opiskelemaan) puolestatoista kuukaudesta eteenpäin. Nähtäväksi jää miten käy!

Alla vielä kuva siitä kun kävimme Sonjan kanssa retkiluistelemassa viikko takaperin Näsijärven jäällä, on täällä Suomessakin välillä arjesta irtautuessa ihanaa.

Ei kommentteja

Vastaa