Pallontallaajat.net
Valikko

BUDAPEST TOP 8

elokuu 6, 2017

Gellertin vuori ja kylpylä

Täydellinen kohde “välipäivälle” rentoutumiseen, etenkin jos takana on paljon käveltyjä kilometrejä. Kannattaa muistaa ottaa omat flipflopit mukaan tottakai pyyhkeen ja uimapuvun/ -housujen/ bikineiden lisäksi, kylpylästä ostettaessa ovat aika hintavat. Kylpylä on aivan uskomattoman rentouttava ja kaunis paikka koristeellisine seinineen, eli jos jossakin aikoo käydä niin sinne suosittelen poikkeamaan!

Vastapainon kylpylän rauhalle taas toi Gellertin vuori, jolle emme päässeet kylläkään kiipeämään ylös asti yllättävän rankkasateen vuoksi. Vieläkin kismittää kun jäi paristakymmenestä rappusesta kiinni. Muistakaa siis kantaa sateenvarjoa tai sadetakkia jos näyttää että alkaisi yhtään satamaan jos aiotte kiivetä ylös.

Budapestin linna

Budapestin linnalla vietimme aikaa varmaan reilusti ylikin pari tuntia, sillä vanhan kaupungin ja linnan alueella riittää katseltavaa. Kävimme siellä myös lelumuseossa, joka sattui matkan varrelle ja oli myös ihan käymisen arvoinen paikka. Kahviloita ja ravintoloita en voi kuitenkaan tältä alueelta suositella, sillä sesongin vuoksi hinta-laatusuhde on todellakin surkea. Itse emme ottaneet hissiä ylös, vaan kävelimme ( lue: kiipesimme) ylös oikaisevia polkuja, koska kiertävän asfalttipolun kävely tuntui helteellä mahdottomalta ajatukselta.

Flipperimuseo

Ainutlaatuinen kokemus, jonne on varmasti hauska mennä myös koko perheen kanssa. Suosittelen varaamaan 1-2 tuntia, lapsista en tiedä mutta aikuisena siellä ei jaksa kauaa pidempään olla. Flippereitä löytyy siis todella vanhoista kaikista uusimpiin muidenkin pelien ohella ja taitaa siis internetistä löytyä nimellä “pinpall museum”. Korvaa loistavasti majoituspaikassa löhöämisen ajanvietteenä.

Rauniopubit

Hauskaa vaihtelua normibaareille, joita on pilvin pimein. Näitä ei myöskään Suomesta löydä!

Pullarullat

Kannattaa ottaa vain yksi monelle, sillä ne ovat yllättävän isoja vaikkakin hyviä. Teimme virheen ja tilasimme jokaiselle omat, syömättä jäi jokaiselta varmasti yli puolet vaikka maistuvia olivatkin.

Päiväreissu veneellä lähikylään

Kyllästyttääkö kävely? Ei muuta kuin hyppy joen varrelta veneen kyytiin ja päiväreissulle vaikkapa idylliseen Szentendreen.

Városliget

Kaupunginpuisto ja polkuveneilyä tekojärvellä, täydellinen paikka jonne mennä illaksi istuskelemaan ja nauttimaan Budapestin kesäillasta. Itse kävelimme matkalla pienen torin läpi josta ostimme juomista ( maailman huonoimman sangrian), jonka jälkeen kiertelimme puistoa rauhassa iltaan asti. Jäänyt mieleen myös eräs mies joka ulkoilutti ankkaa.

1 Kommentti

  • Vastaa Sonja elokuu 6, 2017 at 23:24

    Uuu onpa kattava listaus! Mitä noi rauniopubit tarkemmin on? 🙂

  • Vastaa