Pallontallaajat.net
Valikko

KAIKKI TIET VIEVÄT ROOMAAN

heinäkuu 27, 2017

Vuonna 2015 kävimme perheen kanssa “viimeisellä” yhteisellä reissulla ja suuntasimme katseet kohti heinäkuista Roomaa. Ensimmäinen asia joka Roomasta tulee mieleen: yritä välttää sinne lähtemistä heinäkuussa, siellä on tällaiselle normisuomalaiselle jumalattoman kuuma ja pilvin pimein muitakin turreja.

Majoituimme Roomassa tutusti Airbnb:n asunnossa ja siinä oli niin hyvät kuin huonotkin puolensa. Asunto oli todella siisti ja kaunis, tottakai wifillä sekä rentouttavalla kylpyammeella, mutta epämukavaksi asumisen teki surkeaakin surkeampi ilmastointi ja lämmin jääkaappi. Kuvitelkaa tilanne kun tulet ulkoa plus neljästäkymmenestä asteesta viiden tunnin kävelyretkeltä ja astut sisälle. Hiki virtaa, kengät puristavat ja kävelet jääkaapille viilentävälle appelsiinimehulle. Kaadat mehun lasiin ja se onkin lämmintä. Kamalaa, eikö? Sitten tepastelet makoilemaan sängylle jossa limaiset raajat tarttuvat lakanoihin. Ainoa pakokeino kuumuudelta on kylmä suihku. Noh, mutta tästäkin selvisimme.

Emme tietenkään matkallamme välttyneet asunnon huonojen puolien lisäksi muiltakaan vastoinkäymisiltä, sillä ehdimme olla kaupungissa ehkä noin puoli tuntia kun iskän lompakko jo oli kadonnut. Taskuvarkaista ei todellakaan varoitella siis turhaan! Ensimmäinen retki olikin siis poliisiasemalle rikosilmoitusta tekemään. Roomassa kävellessä kallooni upposi myös, ettei kannata ottaa uusia kenkiä mukaan, sillä ne varmasti saavat jalat rakoille. Eikä myöskään pidä kulkea julkisilla ja jalkaisin helteellä majapaikkaan, aika ei kultaa näitä muistoja. Varoitan myös keskipäivällä liikkeellä olemisesta heinäkuussa, älkääkä unohtako aurinkorasvaa.

Rooman reissu jäi kuitenkin kaikesta huolimatta sen lisäksi, että se oli ainakin vähintään ikimuistoinen sekä mieleenpainuva ( osittain ehkä hieman vääristäkin syistä), mieleeni yhtenä Euroopan kauneimpana kohteena. Joka puolella oli upeaa arkkitehtuuria ja rakennuksien seinissä yksityiskohtia, joita olisi voinut jäädä kuvailemaan päiviksi. Lempiasiani olivat kuitenkin kirkot ja niiden huikeat kattomaalaukset. Itselleni kaupunki kuitenkin kaikessa loisteliaisuudessaan tuotti pienen pettymyksen, josta voi syyttää muunmuassa turistirikasta kuukautta. Harmittamaan myös jäi ettemme ehtineet Vatikaaniin emmekä kapusiinimunkkien kryptaan.


Minkälaisia kokemuksia teillä on Roomasta? Kannattaako lähteä hiljaisemmalla ajankohdalla yrittämään uudestaan?

4 Kommenttia

 • Vastaa illusia heinäkuu 27, 2017 at 09:25

  Onhan Rooma hieno kaupunki, ja siellä on paljon nähtävää, mutta vielä enemmän ihastuin pieneen Tivoliin (Rooman provinssissa). Kaksi kertaa olen käynyt Roomassa syys-lokakuussa, oikein sopiva ajankohta säiden suhteen. Joskus olisi mielenkiintoista käydä kaupungissa aivan sesongin ulkopuolella. Lokakuussa on vuorossa äiti/tytär-reissu Roomaan & Tivoliin.
  Tässä reissutunnelmaa syksyltä 2014
  https://illusiafinland.blogspot.fi/2014/10/rooma-ad-2014.html
  (eteenpäin pääset, kun klikkaat alhaalta vasemmalta “Uudempi teksti”)

  • Vastaa Jenna heinäkuu 27, 2017 at 13:51

   Kiitos kommentistasi!
   Hauskaa lokakuun reissua, pitää ottaa Tivolista selvää jos se iskisi minuunkin paremmin. Käyn tsekkaamassa postauksesi! 🙂

 • Vastaa Sonja heinäkuu 31, 2017 at 11:21

  Voi vitsi se kapusiinimunkkien krypta on yks karmivimmista ja hienoimmista paikoista missä oon käyny! Kans Roomassa ihastuin ihanaan Trasteveren alueeseen 🙂 ei muuta ku uutta matkaa Italiaan tekemään

  • Vastaa Jenna heinäkuu 31, 2017 at 12:14

   Trasteveressä käytiin silloin mutka, mutta täytyy sielläkin käydä tutkiskelemassa pidempään jos uudestaan sattuu lähtemään 😉 Ja se krypta oli kyllä sellainen mikä jäi eniten harmittamaan! Tässähän oikeen innostuu, pitää alkaa kattelemaan Italiaan kohta äkkilähtöjä 😀

  Vastaa