Pallontallaajat.net
Valikko

THE TRAVEL BUCKET LIST

toukokuu 22, 2017

Ystäväni kirjoitti hieman aikaa sitten blogipostauksen, jossa hän julkaisi oman matkailun “bucket listinsa”. Sonjan postauksesta inspiroituneena päätin nyt itsekin kirjoitella samanlaisen, eli nyt toisen matkakuumeisen 5-year-plan!

Brasilia

 

Brasilia on paikka josta olen aina ollut kiinnostunut, eikä tätä ole helpottanut yhtään se että kohteessa olisi poikaystäväni tuttavaperheen luona ilmainen majoitus. Ainoa asia mikä estää lähdön nyt ja heti on halu viettää reilusti aikaa reissun päällä, joten matkaan olisi varattava ainakin yli kaksi viikkoa. Kuitenkin näen itseni jo vaeltamassa Curitiban katuja ja istumassa bussissa kohti Rioa. Ensi jouluksi reissu olisikin jo suunnitteluvaiheessa, ainakin ajatuksen tasolla, katsotaan miten käy.

Afrikka

Olen tietoinen siitä että Afrikka on todella laaja alue ja koko Afrikan läpikäyminen voi kuulostaa hassulta matkatoiveelta, mutta en osannut valita sieltä vain yhtä aluetta tai kaupunkia. Haavenani olisi päästä joku päivä Afrikkaan eläinten pariin tekemään vapaaehtoistyötä ja kokea perinteinen safariajelu leijonineen sekä kirahveineen, jättämättä kuitenkaan Kairoa ja muita suurkaupunkeja tietenkään taakse. Uskon että Afrikalla on minulle runsaasti annettavaa tulevaisuudessa!

Australia ja Uusi-Seelanti

Australiasta olen etenkin haaveillut asumisen kannalta, mutta alkuun pelkkä maan fiilistely ja kaupungeissa käynti olisi mielessä. Etenkin surffaaminen Australian rannikoilla on ollut unelmana siitä asti kun näin ensimmäisen jakson Bondi beachin rantavahdeista telkkarissa. Toisinkuin Australia, Uusi-Seelanti on taas paikka joka ei ole ollut kauaa mielessä, vaan on vastikään pompannut ajatuksiini uudelleen ja uudelleen, saamalla selailemaan Pinterestistä mäkisiä maisemia ja pitkiä teitä. Miksen samalla poikkeaisi sielläkin kun Austraaliaan olisin menossa?

Intia

Värikäs kulttuuri ja upea arkkitehtuuri ovat asioita jotka ponnahtavat mieleeni Intiaa ajatellessani, unohtamatta tietenkään Bollywoodia sekä kaduilla vaeltavia lehmiä. Uskon että Intiassa voisin ajautua jo jonkin asteiseen kulttuurishokkiin eurooppalaisten normien kaikotessa, mutta kuka nyt ei haluaisi nähdä jättimäisiä Buddha-patsaita, meditoida joogien kanssa auringonlaskussa tai syödä intialaista ruokaa joka päivä?

Huippuvuoret

Henkeä salpaavat maisemat, jäävuoret ja luontopuistot missä voi nähdä jääkarhun tai valaita, tarviiko tätä nyt sen enempää selitellä? Luontokuvaajapuoleni unelma.

Kuvat eivät ole ottamiani.

1 Kommentti

  • Vastaa Sonja toukokuu 22, 2017 at 18:11

    Uuu huippuvuoret aika yllättävä! Ois kyllä varmasti tosi kaunista ja karua siellä (ja kylmää :d)

  • Vastaa