Pallontallaajat.net
Valikko

BUDAPEST PÄHKINÄNKUORESSA

huhtikuu 3, 2017

Aina kun alan miettimään menneitä reissuja ja selailemaan kovalevylle tallennettuja satoja ikuistettuja hetkiä, päähäni ponnahtaa ensimmäisenä kysymys: mitä reissusta jäi mieleen? Budapestin reissusta mieleeni ovat parhaiten painuneet hulppeat rakennukset, iki-ihana Gellertin kylpylä ja vaellus Gellertin vuoren ( lähes) huipulle, josta on jäänyt yksi parhaimpia matkakertomuksia, johon liittyvät rankkasateen yllättämät turistit ja värjöttely vehreiden puiden alla. ( Muistutus: kanna aina sateenvarjoa mukana, oli kuinka aurinkoinen päivä tahansa.)

Budapest oli itselleni paikka, josta en itse etukäteen tiennyt juurikaan mitään, mutta johon upposin täysin siellä ollessani. Julkisia emme siellä juurikaan käyttäneet, vaan kävelimme suurimman osan ajasta, sillä välimatkat eivät olleet monesti kovinkaan pitkiä ja maisemat olivat upeita. Kävelyn kruunasi myös aina takaisin tullessa matkalla olevat ravintolat ja etenkin baari, jonka nimesimme Bernardiksi sen auringonvarjoissa olevien mainosten mukaan, ja jossa viinin määrä selvästi korreloi matkailijan väsymyksen asteen kanssa. Lisäksi pakko vielä kerran mainita Gellertin kylpylä, suosittelen kovasti etenkin jos käveltyä on tullut enemmän kuin tarpeeksi.

Tässä oli oma kokemukseni Budapestistä pähkinänkuoressa. Vietimme siellä siis viisi päivää ja yövyimme Airbnb:n asunnossa Pestin puolella juuri keskustan ulkopuolella. Kertokaa ihmeessä kommentteihin myös omia kokemuksianne sekä suosituksianne, mitä teille jäi kaupungista mieleen?

4 Kommenttia

 • Vastaa Sonja huhtikuu 3, 2017 at 21:44

  Ah, ihanan näköstä! Oliko Budapest muuten miten hintava jos budjettimatkalle lähtee? 🙂

  • Vastaa Jenna huhtikuu 4, 2017 at 12:35

   Muistelisin että Budapestissä oli halpaa, mutta helposti turistialueilla hinnat nousi jopa samalle tasolle Suomen kanssa. Budjettimatkailijana siis kannattaa rahan kulutus pitää ydinkeskustan ulkopuolella 🙂

 • Vastaa illusia huhtikuu 4, 2017 at 09:20

  Olen monesti yrittänyt päättää, pidänkö enemmän Prahasta vai Budapestista. Molemmissa on tullut käytyä useamman kerran ja tällä hetkellä vaaka kallistuu hieman Prahan puolelle. Budapest toimii nykyisin loistavana lentokohteena (kiitos Norwegianin edullisten lentojen), siitä on helppo jatkaa muualle Eurooppaan. Tai päättää reissunsa Budapestiin, kuten me teimme alkukesästä 2012.
  https://matkakuumeinen.wordpress.com/2015/06/10/tonava-kaunoinen-2012/
  Budapestissa riittää katsottavaa useammallekin käynnille. Ja kaupunki tosiaan on “käveltävän kokoinen”. Lisähoukuttimena hyvä ruoka ja edulliset hinnat.
  Viimeksi taisin käydä Budapestissa keväällä 2014, kun jatkoin sieltä matkaa Etelä-Unkariin ja Balkanille. Se oli hieno viisi viikkoa, viisi maata, viisi valuuttaa -reissu.

  • Vastaa Jenna huhtikuu 4, 2017 at 12:43

   Molemmat maat ovat kyllä todella ihania matkakohteita, mutta itse taas tällä hetkellä kallistuisin Budapestin puolelle, mutta kesäistä Prahaa en kyllä ole vielä nähnyt. Viiden viikon reissurupeama kuulostaa mahtavalta!

  Vastaa