Pallontallaajat.net
Valikko

LAUTTAMATKA BRACIN SAARELLE

helmikuu 23, 2017

Edullinen lauttamatka Splitistä Bracin saarelle oli paikallaan aurinkoisena päivänä Kroatiassa ja mukaan tarvi ainoastaan hieman käteistä sekä kameran. Lauttamatka saarelle kesti suunnilleen tunnin ja oli kaikkiaan mukava kokemus, sillä lipun ostaminen satamasta onnistui hetkessä ja pienen pyörimisen jälkeen löysimme oikean lautankin, joka vei meidät Supetarin satamaan. Menomatkan istuimme ystäväni kanssa ulkomaisemissa ja takaisin tullessa lepäsimme varjossa kahvilan puolella. Suosittelen kyllä vesiteitse liikkumista jos vain on mahdollista, sillä turkoosin meren äärellä maisemat kaupunkiin päin ovat todella uskomattomat. Bracin saari oli tähän aikaan vuodesta ( huhtikuun lopussa) hiljainen paikka, joten saimme kiertää rauhassa saarta. Ainoana miinuksena oli se, ettemme saaneet esimerkiksi tiettyä jäätelöannosta sesongin ulkopuolella. Kävelyn sijaan itse suosittelisin kuitenkin vuokramopoa, joka olisi ollut näin jälkeenpäin ajateltuna paras vaihtoehto saarella kiertämiseen sen edullisen hinnan vuoksi. Mopolla olisi myös päässyt vikkelästi matkustamaan saaren korkeuksiin pieniä ja hiljaisia katuja pitkin.

Matkakohteena Supetar oli todella ihastuttava pieni kaupunki ja toivon että olisimme käyneet pidemmälläkin kiertämässä Bracin saarta, mutta nälkä yllätti kävelevän matkailijan ja palasimme takaisin rannalle syömään. Saaressa erityisesti minuun vetosivat kauniit rakennukset, kivinen hautausmaa ja merimaisemat, joita ikävöin eniten Kroatian matkalta. Sopiva sekoitus ranta- sekä kaupunkilomaa löytyi tältä reissulta ja Bracin saari varasti lopulta pienen palan sydäntäni, eli joskus sinne on vielä palattava ihmettelemään. Jos haluatte lukea lisää Splitin matkastamme, niin tsekatkaa ystäväni blogi tästä.

Pahoitteluni kuvien määrästä, en pystynyt hillitsemään itseäni.

7 Kommenttia

 • Vastaa Sonja helmikuu 23, 2017 at 13:45

  Ihania kuvia! Ja kiitti shout outista ;D

 • Vastaa Jenna helmikuu 23, 2017 at 19:02

  Kiitoksia & ole hyvä! 🙂

 • Vastaa illusia helmikuu 23, 2017 at 21:58

  Kannattaa muistaa, että Kroatiassa moponkin vuokraamiseen vaaditaan (ainakin joitakin vuosia sitten) ajokortti. Meiltäkin jäi kerran skootteri vuokraamatta, kun kummallakaan ei ollut korttia mukana.
  Bračin Bolilla kävimme yhdellä Kroatian kierroksellamme. Harmi vain, että Kroatian aurinkoisimmaksi mainostetulla saarella oli juuri silloin sateista ja ukkosta ilmassa.
  https://matkakuumeinen.wordpress.com/2015/06/14/kroatia-2009-dalmatian-rannikko/

  • Vastaa Jenna helmikuu 25, 2017 at 16:56

   Hyvä pointti, täytyy pitää mielessä jos joskus vielä mopolla kulkemista miettii. Harmi tosiaan, aurinkoisella säällä saari oli todella upea!

 • Vastaa Heidi / Seikkailujen helmiä helmikuu 23, 2017 at 22:45

  Kaunista! Me lähetään näihin maisemiin toukokuussa. Juurikin viikoksi tuonne Bracin saarelle. Täytyykin käydä vilkaseen ystäväsi postaus. 🙂

  • Vastaa Jenna helmikuu 25, 2017 at 17:00

   Ihanaa matkaa teille, toivottavasti viihdytte hyvin! Pääsisipä itsekin taas pian palmupuiden alle loikoilemaan 🙂

  Vastaa