Pallontallaajat.net
Valikko

URBEX – ENSIMMÄINEN KOHDE

helmikuu 12, 2017

Olen henkilökohtaisesti aina ollut kiinnostunut “urban exploringin”, eli tuttavallisemmin urbexin aloittamisesta. Aloittaminen on kuitenkin aina jäänyt, erinäisten syiden sekä tekosyiden vuoksi. Tampereelle muutto kuitenkin helpotti asiaa lähimmän kohteen ollessa suunnilleen kilometrin päässä ja nyt puolen vuoden täällä asumisen jälkeen saimme aikaiseksi lähteä pienelle tutkimusmatkalle hylätylle tulitikkutehtaalle Santalahteen.

Menimme tulitikkutehtaalle sunnuntaiaamupäivällä, josta luultavimmin johtui se ettei alueella näkynyt ketään muuta, eikä se ollut järin pelottava. Kuitenkaan yksin en sinne pimeän aikaan lähtisi, sillä ihmisiä selvästi pyöri alueella paljon lumeen jääneistä jäljistä sekä roskien määrästä päätellen, enkä vilkkaan mielikuvituksen omaavana uskaltanut edes valoisalla mennä pimeimpiin nurkkiin tai huoneisiin. Tämän paikan jälkeen on myös pakko todeta että tulevalla Berliinin matkalla urbex-harrastus saa jatkoa, sillä tällaiset paikat inspiroivat älyttömän paljon taiteen ja ihmisten jättämien jälkien johdosta. Valot, varjot ja pieni jännitys antavat myös oman mausteensa tämän kaltaiseen matkailuun. Suosittelen kyllä tulitikkutehtaalla käyntiä jos kaipaa jotain inspiraation lähdettä tai haluaa aloittaa urbex-harrastuksen, siksi että alueelle voi suoraan kävellä sisään ja paikka vaikuttaa pysyvän hyvin pystyssä betonirakenteiden vuoksi.

4 Kommenttia

 • Vastaa Sonja helmikuu 12, 2017 at 14:48

  Hei onks tää se mesta mikä näkyy radan vieressä ku menee junalla pohjosesta Tampereelle? Jos on nii esittelepä mulleki tää

  • Vastaa Jenna helmikuu 12, 2017 at 14:53

   Joo just se, käyään ihmeessä joku kerta lisää kattelemassa!

 • Vastaa Janni / Lentopelko helmikuu 20, 2017 at 10:20

  Tuo on kyllä kiva paikka, tullut kerran käyty itekin! Ehkä ens kerralla Tampereella ollessa vois käydä uudestaan, kai nuo maalaukset ja kaikki siellä muuttuu aika tiheään tahtiin. Muutenkin kaikki hylätyt kohteet on ihania ja mielenkiintosia, kaikilla oma tarinansa.

  • Vastaa Jenna helmikuu 20, 2017 at 12:08

   Niimpä! Ja kannattaa, kovin eriltä näyttää myös varmasti vuodenajasta riippuen.

  Vastaa